De Jordaan

De Reiger staat in het hart van de Jordaan; op de hoek van de Nieuwe Leliestraat met de Eerste Leliedwarstraat. De Jordaan is één van de oudste wijken van Amsterdam, en De Reiger, opgericht in 1896, is één van de oudste cafés van de buurt. De Jordaan is van oudsher een wijk voor immigranten en arbeiders, en de voorganger van De Reiger, ‘Centrum’, was dan ook een echte buurtkroeg.

Na de verpaupering van de wijk in de jaren ’40, kende de Jordaan een opleving en werd de buurt ontdekt door een nieuwe generatie bewoners: jonge ondernemers, studenten, artiesten en intellectuelen. In de jaren ’80 was De Reiger dan ook een ‘hippe’ tent, waar echter de kwaliteit van het eten, de authenticiteit van het pand en de gastvrijheid van de bediening waren verwaarloosd. De huidige eigenaar besloot hier verandering in te brengen en zo is het huidige Café-restaurant ontstaan.

In De Reiger komt een gemêleerd gezelschap dat een goede afspiegeling vormt van de huidige Jordanese bevolking: zakenlieden, buurtbewoners, hip Amsterdam en Bourgondische levensgenieters.